"Социолози на повикване" с премиера в неделя по Канал 3 (Видео)

Документалният филм разказва историята на социолозите-милионери Кънчо Стойчев и Андрей Райчев

14 Февруари 2019 г.

http://kanal3.bg/assets/uploads/gallery/121768_660_370.jpg

Документалният филм на Канал 3 Социолози на повикване ще бъде излъчен в неделя, 17 февруари, от 16,00 часа. В него се проследява историята на социолозите-милионери Кънчо Стойчев и Андрей Райчев.

Стартирали под опеката на Андрей Луканов, днес те представят авторитетно своите прогнози, гостуват в телевизионни студия и продължават да се опитват да формират обществено мнение. А в годината на избори за евродепутати и за местна власт, социолозите са повече от всякога под светлините на прожекторите.

В "Социолози на повикване" авторът на филма Снежана Хитова разказва как науката социология е превърната у нас в доходоносен бизнес. За Кънчо Стойчев и Андрей Райчев това е бизнес за милиони.

Социолозите-милионери претендират, че финансовото им благополучие е плод само и единствено на техния предприемачески нюх. Какво общо има той със социологията и как се трупат богатства докато правиш изследвания - на тези въпроси търси отговор документалната лента на разследващия журналист на Канал 3.

В Социолози на повикване ще видите интервюта с колеги на Стойчев и Райчев, които са свидетели на техните първи стъпки в професията. Политици и учени разказват за начина, по който двамата трупат впоследствие голямото си състояние.

Ще видите и голф-комплекса в Балчик, смятан за перлата в бизнес-короната на Кънчо и Андрей, имението в Мелник, което е една от най-новите придобивки за Стойчев, както и още много други имоти, придобити покрай "научно-приложната им дейност". 

http://kanal3.bg/userfiles/images/download%2860%29.jpg

http://kanal3.bg/userfiles/images/download%20%281%29%2846%29.jpg

В "Социолози на повикване" има и свидетелски разкази,
подкрепени с документи,
от източването на фонд "Научни изследвания".
Става въпрос за около 10 милиона лева, които неуморният тандем успява да усвои чрез подставени лица и фирми.

Измамите стартират още с името на социологическата агенция. Канал 3 разполага с документ от "Галъп Инкорпорейтид", според който двамата не могат да ползват марката. Въпреки това Стойчев и Райчев години наред трупат влияние и пари именно с нея.

Филмът е с автор Снежана Хитова и операторите Тони Петров, Николай Стоянов, Цветелин Наков, Мартин Неделчев, Симеон Войнов, Чавдар Карапачов и Борислав Добрев - постпродукция. 

Не пропускайте - "Социолози на повикване", тази неделя от 16 часа в ефира на Канал 3.

http://kanal3.bg/news/comments/92996-%20Sociolozi-na-povikvane%20-s-premiera-v-nedelya-po-Kanal-3-%2528Video%2529

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=xivM6HOEchA

http://www.robzor.com/rhouse/sociologists.htm